London

Sightseeing vid Tower Bridge & lunch på takbar med utsikt över London

Tower Bridge är en av Londons främsta sevärdheter. Denna ståtliga bro med sina två torn har stått här sedan 1894, och är idag en ikon för staden. Under vår weekend tog vi en promenad över bron, för att sedan äta lunch uppe i Radio Rooftop – en takbar med utsikt över London.

sightseeing vid tower bridge i london.

Londons vackraste sevärdhet

Det finns många broar i London, men Tower Bridge är den allra vackraste! Den bästa platsen för fotografering är vid den utskjutande delen av promenadstråket Sugar Quay Walk, på Themsens norra sida. Tower Bridge är öppen för både biltrafik och fotgängare, och bron är minst lika vacker på nära håll. Den turkosblå färgen som lyser upp brons stålställning återfinns i små detaljer på tornen.

Vi nådde Tower Bridge från Londons södra sida. Där möttes vi av en löpartävling, och bron var full av pustande deltagare och påhejande åskådare. Solen sken och stämningen var på topp, så vi stannade en stund för att titta på löparna, bron och utsikten.

utsikt över tower bridge i london.
närbild av tornet i tower bridge.
maraton över tower bridge.
löpare springer maraton över tower bridge.

Utsikt över kända byggnader

När vi står där och spanar ut över Themsen, inser vi att Tower Bridge är en perfekt utsiktsplats för att se Londons stora skyskrapor. Vi hade hela dagen gått och undrat vart den kända byggnaden Mary Axe ligger, och vart man bäst kan se spetsiga The Shard. Nu visste vi. Den bästa vyn över dessa kända byggnader får man från Tower Bridge!

utsikt över kända byggnader i london.
skyskrapor som bildar Londons skyline.
utsikt över London och byggnaden The Shard.

Takbar med utsikt över London

Vi fortsatte vår promenad längs Themsen och satte sikte på Radio Rooftop, en fin takbar med utsikt över London!

Vi hade inte bokat bord men eftersom det var lågsäsong, och vi kom dit precis innan lunchen öppnade, fick vi ett bord precis vid fönstret. Takrestaurangen är inredd med stilrena färger och material; guldfärgade lampor, marinblå barstolar i sammet och ljusa möbler på terrassen. Några av oss beställde kött, medan jag fastnade för den rostade sötpotatisen med avokadoröra.

baren på radio rooftop med utsikt över i London.
dukat bord med vinglas på takbaren radio rooftop.
dukat bord på takrestaurang i London.

En av Londons bästa takrestauranger

Även om solen sken är februari inte den varmaste månaden, så takrestaurangens fönster var nu täcka med ett genomskinligt vindskydd. Vi kunde se att det blåste friska vindar utanför, men vindskyddet gjorde att solen värmde upp takterrassen ordentligt.

Jag fotade genom plastfönstret, vilket givetvis inte blev lika bra som med öppna fönster, men ni kanske ändå får en uppfattning om hur fin utsikten är. Radio Rooftop är förmodligen en av Londons bästa takbarer under sommarhalvåret! Här uppifrån ser man bland annat pariserhjulet London Eye, Somerset House, Waterloo Bridge och skyskrapan The Shard.

utsikt över London från restaurangen radio rooftop.
utsikt över London från restaurangen radio rooftop.
soffgrupp i restaurangen radio tower.

Gillar du att äta med utsikt kan jag verkligen rekommendera denna skybar i London! Tänk på att det under sommaren är bra att boka bord i förväg, om du vill sitta vid fönstret!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.