Nordön, Nya Zeeland

Utflykt till Devonport och Mount Victoria!

Idag har jag och David gått runt och delat ut CV:n hela förmiddagen, så nu är det bara vänta och se om någon vill ha oss! På eftermiddagen tog vi en snabbfärja ut till Devonport, en halvö i norra Auckland. Färjan tog bara 12 minuter, men oj vad miljön hann förändras på den tiden! Vi lämnade storstad och höghus för grönklädda kullar och stränder fulla av snäckor!

aucklands hamn
aucklands hamn
aucklands hamn
devonport
jag i devonport
devonport

Devonport är en av Aucklands äldsta förorter och de flesta husen är byggda i viktoriansk stil. Huvudgatan går, lätt lutande, från färjeterminalen hela vägen fram till foten av det grönskande lilla berget Mount Victoria. Där blir lutningen betydligt brantare. Efter en kort promenad uppför denna sluttning nådde vi toppen, med 360 graders utsikt över hela Auckland! Det var såå fint, jag älskar verkligen utsiktsplatser! Man såg hela Devonport, Aucklands skyskrapor, vulkanen Rangitoto och alla närliggande öar!

david i devonport
vy över rangitoto i auckland
vy över husen i devonport
jag i devonport auckland
devonport i auckland
auckland nya zeeland
david på en parkbänk i devonport

Inte långt från Mount Victoria ligger North Head, en mindre kulle där det, förutom massa grönt gräs, även finns några lyxiga villor. När vi väl slet oss från den drömmiga utsikten på Mount Victoria gick vi ner för att se villorna på närmare håll. Vi gick längs strandpromenaden, där vi troligen mötte 10 hundar och deras ägare. Så myyys att ha en vovve att gå kvällspromenader med på stranden! Men det var ju helt ok att promenera med David också…

stranden i devonport
devonport strand

Vid vissa delar av stranden låg stora stenhögar med svart lavasten från vulkanen Rangitoto som ligger precis norr om Devonport. Det är sjukt häftig att det en gång i tiden flöt glödande lava över hela detta område! När vi sedan gick ner till själva sandstranden upptäckte vi att den mest bestod av snäckor. Många krossade, men också många hela. Så fantastiskt att allt detta finns en knapp kilometer från Aucklands hektiska stadsliv! Love it!

strand i auckland
vulkanstrand i auckland
snäckor på stranden

Vi satte oss sedan på en parkbänk vid stranden och bara tittade på utsikten, återigen. Vi hatar ju inte utsikter precis. Sen gick vi bara runt och tittade på hus, och träd, haha! Vi hatar ju inte träd heller. Det hade hunnit bli mörkt innan vi tog färjan tillbaka till centrala Auckland. Det dröjer nog inte länge innan vi tar den tillbaka igen!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.