Nordön, Nya Zeeland

Vår lägenhet i Auckland!

Okej, en hel del har hänt de senaste två dygnen. Vi har fixat nyzeeländskt sim-kort, gjort två besök på banken, börjat fixa ird-nummer och skrivit cv:n för fullt! I förrgår var vi dessutom och kollade på olika lägenheter här i stan, och den vi valde är så sjukt fin, speciellt utsikten!

Vi hade hört att standarden på lägenheter ofta är lägre än i Sverige och att de flesta är otroligt små. Av vad vi sett på bilder som lagts ut i olika fb-grupper stämmer det ganska bra. Det är mer regel än undantag att ha inneboende i en 3:a eller 4:a, och dessa brukar alltså vara riktigt små, vilket den första lägenheten vi kollade på var. Men den andra… den är såå fin alltså! Hyran kostar ju därefter, men helt klart värt det! Kolla utsikten bara!
lägenhet auckland
boende aucklandhitta boende aucklandlägenhet aucklandboende auckland

Vi bor tillsammans med två andra tjejer, men har ett eget sovrum och badrum! Det är inte superstort, men absolut tillräckligt för oss! 🙂 Det är dock inte nog med att denna lägenhet är fin, större än de andra och har en grym utsikt, det finns nämligen ett superfräscht gym och en inomhuspool också! Love it!

lägenhet i auckland

hyra lägenhet auckland

hyra lägenhet auckland

5 reaktioner på ”Vår lägenhet i Auckland!

 1. Hej! Vad kul att du skriver om allt ni gör! Jag ska också till Auckland om två veckor och undrar hur ni hittade lägenhet? Via någon fb-grupp (i så fall vilken) eller en jobb och lägenhetshemsida?

  1. Hej Moa! Kul att du gillar bloggen!? Vi gick med i flera olika fb-grupper innan vi åkte hit. Ex. “Flatmates Wanted – Auckland” som är den största. De flesta grupper heter något liknande, så det är bara att söka “Flatmates Auckland” på fb så kommer alla grupper fram!☺️
   Lycka till, och hör av dig om du undrar något mer!?

   1. Åh tusen tack!! Hittade en massa bra grupper nu ? Hur är Auckland? Är det “bara” en storstad eller finns det fina och mysiga områden som man kan bo och jobba i också? Jag är inte säker på om jag ska stanna där eller åka vidare till någon mindre ort! ☺️

    1. Vad bra!? Själva Auckland är ju mest storstad, men finns många fina ställen en liten bit från centrum (Devonport, One Tree Hill, olika stränder & öar). Många verkar gilla Whangarei, en ort norr om Auckland. Vi har inte varit där än, men tänker åka dit inom den närmsta tiden.? Håll utkik här i bloggen!?

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.