Nya Zeeland

Varför är hjälpen aldrig till någon hjälp?!

Sitter just nu och försöker ladda ner och installera Office-paketet på min dator. Installationen startar, men sedan händer nåt och den avbryts. En ruta kommer upp som säger att det inte gick att “strömma” Office. Provar igen. Och igen. Samma sak.
Som alltid när något inte funkar finns en liten “hjälp-ruta” med en länk att klicka på. Jag gör det. Men som alltid när man lyder dessa rutor är hjälpinformationen totalt värdelös! En ny flik dyker upp i webbläsaren där jag ombeds klicka mig vidare. Jag gör så.

Då kommer ytterligare en ny flik upp där jag antingen kan söka eller klicka mig vidare. Jag provar söka “problem installation office”. Jag kommer till en ny(!) sida, där det bara står massa fakta om olika Office-paket, och jag blir osäker på vilket jag egentligen har. Jag går tillbaka till förra sidan och provar istället klicka “Installera Office på PC eller Mac”.

Jag kommer då till en ny(!!) sida där jag får välja att skapa ett nytt konto eller logga in på ett befintligt. Eftersom jag redan har ett konto via skolan väljer jag det senare. Då vidarekopplas jag till min inloggade användare, på exakt samma sida som jag började på!! Jag klickar för fjärde gången på “Installera Office” och the-never-ending-spiral är igång igen!

Kan någon snälla försöka göra hjälp-information som faktiskt är till hjälp?!

 

Följ mig på Bloglovin

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.