Österlen, Sverige

Boende på Österlen – 3 tips på mysiga B&B

Det finns många vackra och mysiga boenden på Österlen! Vid landsvägar kantade av gula rapsfält ligger gårdar omgjorda till gårdshotell och B&B’s. Alla har en lantlig känsla med inslag av den lokala, skånska, kulturen. Här kommer tre tips för dig som letar ett mysigt boende på Österlen!

Torsborgs Gård

Ligger nära: Simrishamn

Torsborgs Gård ligger endast 4 km  från Simrishamn. Detta gårdshotell har två vackra vindsrum med blommiga väggar och lantlig inredning. På nedervåningen finns fler rum, men vindsrummen är de vackraste.

säng och sängbord på boende på österlen.
rottingstol, säng och sängbord.
säng och sängbord framför blommig vägg, på boende i österlen.

Trädgård med utsikt över Österlen

Torsborgs Gård har en lummig trädgård med flera bord och ett litet lusthus. Härifrån har man utsikt över rapsfält, havet och Simrishamn. Till frukost serveras lantbröd, grönsaker, frukt och yoghurt. En trappa upp, ovanför frukostsalen, finns ett allmänt rum med TV och sällskapsspel – perfekt för regniga kvällar!

utsikt över trädsgården på Torsborgs gård på Österlen.

Lunkaberg Bed & Breakfast

Ligger nära: Glimmingehus

Lunkabergs B&B ligger mellan de små orterna Gislöv och Skillinge, på östra delen av Österlen. Det är dessutom bara 10 km till Simrishamn. På detta gårdshotell har varje rum en privat ingång och egna trädgårdsmöbler. Dessutom finns det en stor pool på gården – och två hästar! Frukosten serveras i ett lantligt gårdsrum, och många av produkterna på frukostbordet är hemmagjorda eller lokalproducerade.

trädgårdsmöbler utanför boende på österlen.
pool i lummig trädgård vid ett boende på österlen.
dubbelsäng med gröngul filt vid fotändan.

Boendets vackra orangeri

Det mysigaste rummet på Lunkabergs B&B är deras orangeri! Det är ett vardagsrum med glasväggar, som får nyttjas av alla gäster. Här finns mysiga rottingfåtöljer, sällskapsspel och ett matbord för den som vill äta medhavd mat. Solljuset ger ett magiskt sken, och orangeriet är en perfekt plats för att varva ner efter en hektisk dag bland alla sevärdheter på Österlen.

rottingfåtöljer i orangeri på ett boende på österlen.
rottingstolar i orangeri på ett B&B på österlen.

Svabesholms Kungsgård Bed & Breakfast

Ligger nära: Stenshuvuds nationalpark

Svabesholms Kungsgård är ett boende nära Stenshuvuds nationalpark. Det är nog faktiskt det allra närmsta boendet till nationalparken. Här finns (förutom ett B&B) en restaurang, ett café, ett stall, flera gårdsbutiker och en engelsk trädgård. Perfekt när man vill ha nära till en bit mat, en kopp kaffe, eller vill hitta en souvenir från Österlen!

huvudbyggnaden på Svabelholms Kungsgård på Österlen.

Rum med högt i tak & klassisk inredning

Att Svabesholms Kungsgård är en gammal herrgård, och ingen bondgård, märks tydligt i rummen. Vårt rum ligger i den ståtliga huvudbyggnaden, det har otroligt högt i tak och en vacker kakelugn. Inredningsstilen känns som “sekelskifte möter lantligt”. Frukosten är bra, men inte riktigt lika personlig och omsorgsfull som frukostarna på de mindre gårdshotellen.

dubbelsäng och byrå.
dubbelsäng med tavla ovanför.
kamin och vit fåtölj.

Hoppas att mina tips på boende på Österlen är till hjälp, och att du hittar ett boende som passar just dig och din semester! Trevlig sommar!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.