Salomonöarna

Snorkling i Salomonöarna: Kristallklart vatten, magiska korallrev – och en haj!

Under vår vistelse i Salomonöarna bodde vi i en bungalow precis vid stranden. Och nej, det var ingen lyxig bungalow likt de i Maldiverna, utan detta var ett fyrkantigt rum med träväggar, halmtak och en säng. Så som bungalows såg ut innan turisterna blev för kräsna, alltså.

Och det var sannerligen en äkta upplevelse! Utöver vårt spartanska rum fanns det en toalett i form av ett utedass och duschen bestod av tre väggar och en uppsatt vattenkran. Man duschade direkt under en palm, så jag var alltid lite rädd för att få en kokosnöt i huvudet.

dusch under palm dolphin view beach resort

Men hur spännande det än var att leva äkta djungelliv, så fanns det en sak som tog upplevelsepriset: snorklingen! Vi gick i havet direkt från stranden och möttes av helt magiska korallrev!

Aldrig förr har jag sett sådana stora och färgglada korallrev direkt från stranden! Här i Salomonöarna behöver man alltså inte åka på någon snorkelutflykt, för här ligger undervattensvärlden framför dina fötter – bokstavligen.

koraller och fiskar i salomonöarna
korallrev i salomonöarna
färgglada fiskar i salomonöarna

Ta gärna en titt på videon här nedan – snorkling gör sig allra bäst i rörlig bild! Kom ihåg att ändra videokvalitén till HD.

Revkullarna här var höga och fulla av liv. Det var klar sikt hela vägen ner till botten och vi såg många ovanliga arter. Vi blev dessutom riktigt chockade när en revhaj dök upp från ingenstans och simmade rakt framför oss! Inte hade vi trott att revhajar höll till såhär nära land! Jag blev så paff att jag glömde filma. Och lika snabbt som den dök upp försvann den ut mot djupare vatten.

Förutom korallrev och tropiska fiskar finns det i Salomonöarna många vrak från Andra Världskriget. Både skepp och flygplan. Precis utanför vårt boende låg ett vrak med kölen uppåt och ca 300 meter bort, utanför ett annat boende, låg ett flygplan.

båtvrak vid guadalcanal
båtvrak under vattnet i salomonöarna

Salomonöarna är kända för att ha bland den bästa snorklingen och dykningen i världen, dels för deras vackra korallrev och dels för de många historiska vraken. Det blev dock enbart snorkling för mig vid detta besök, men nästa gång blir det definitivt ett dyk eller två!

4 reaktioner på ”Snorkling i Salomonöarna: Kristallklart vatten, magiska korallrev – och en haj!

    1. Ja det var riktigt drömmigt att ha korallrev precis utanför dörren!😊🐠🐡 Vad häftigt! Det är en sån speciell känsla att få se sådana stora ”fiskar” simma förbi i vattnet!😀🦈

    1. Ja visst är Salomonöarna en drömmig plats! 🙂 Och ja, det var riktigt spännande att möta en haj, om än jag inte fick den på bild!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.