Filippinerna

Middag & kvällspromenad vid Alona Beach

När vi rörde oss vidare från huset på Bohols landsbygd hamnade vi på den lilla ön Panglao. Bohol och Panglao är hopbundna med två broar och Panglao är mest känt som ett semesterparadis med sina hotell, restauranger och den vita sandstranden Alona.

Vi bodde på Chocolate Hills Resort; ett mysigt litet hotell med bungalows, en härlig pool och en skön atmosfär. Därifrån var det dock inte gångavstånd till Alona Beach, men vi tog oss dit på ca 15 minuter med en tricycle.

chocolate hills resort pool chocolate hills resort poolområde

Vi hade varit vid Alona Beach dagen innan för att sola och bada. Sanden är vit och slät, och havet klart och härligt. Gillar man att snorkla ska man ge sig ut ungefär mitt på stranden, för ca 30 meter ut finns en liten revkulle där förvånansvärt många fiskar håller till! Det finns till och med en anemon med clownfiskar! Perfekt när man vill varva solandet med lite lätt aktivitet! 

Alona Beach är nog Bohols bästa strand, men med den titeln kommer ju också turismen. Kvällen är inget undantag, så det var mycket folk ute även nu. Vi tog några foton i skymningen, medan himlen lyste alldeles rosa. Palmerna blev svarta konturer mot himlen och vid horisonten skymtade siluetten av grannön Siquijor.

solnedgång i panglaostranden i panglao vid solnedgång pangalos strand kvällstid

Nu ville vi hitta ett mysigt ställe att äta middag på! Dagen innan hade vi spanat in restaurangen The Gun Bar. Den ligger vid huvudvägen, ganska nära där alla tricycles står och väntar på resenärer. Anledningen till att vi ville äta på The Gun Bar var att vi fastnat för deras mysiga ”trädkoja”! Eller ska man kalla det en bungalow-terrass? Jag vet inte riktigt, men mysigt var det i alla fall!

Vi satte oss högst upp, samtidigt som ett live-band började spela. Några av oss åt pizza, andra kyckling, till tonerna av en riktigt grym sångerska! Bandet körde välkända covers och det var helt klart det bästa liveframträdandet jag sett på länge!

the gun bar panglao

the gun bar panglao

På ett sätt hade det varit skönt att bo här i Alona; nära stranden, restauranger och butiker. Men å andra sidan var vi väldigt nöjda med att slippa den biten. Chocolate Hills Resort låg avskilt, men med den mindre stranden White Beach inom gångavstånd och några mer lokala restauranger i närheten. Vi åt exempelvis helt otroligt goda pork-screws på en av restaurangerna vid vårt hotell. 

Så mitt tips är att besöka Alona Beach, men även de mer gömda guldkornen som finns utanför turismens epicentrum.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.