Filippinerna

Middag & kvällspromenad vid Alona Beach

När vi rörde oss vidare från huset på Bohols landsbygd hamnade vi på den lilla ön Panglao. Bohol och Panglao är hopbundna med två broar och Panglao är mest känt som ett semesterparadis med sina hotell, restauranger och den vita sandstranden Alona.

Vi bodde på Chocolate Hills Resort; ett mysigt litet hotell med bungalows, en härlig pool och en skön atmosfär. Därifrån var det dock inte gångavstånd till Alona Beach, men vi tog oss dit på ca 15 minuter med en tricycle.

träbro över pool på hotell i panglao.
pool med bungalow i mitten.

Bästa stranden på Bohol och Pangalao

Vi hade varit vid Alona Beach dagen innan för att sola och bada. Sanden är vit och slät, och havet klart och härligt. Gillar man att snorkla ska man ge sig ut ungefär mitt på stranden, för ca 20 meter ut finns en revkulle där förvånansvärt många fiskar håller till, och det finns även en stor anemon med clownfiskar. Perfekt när man vill varva solandet med lite lätt aktivitet! 

Alona Beach är nog Bohols bästa strand, men med den titeln kommer ju också turismen. Kvällen är inget undantag, så det var mycket folk ute även nu. Vi tog några foton i skymningen, medan himlen lyste alldeles rosa. Palmerna blev svarta konturer mot himlen och vid horisonten skymtade siluetten av grannön Siquijor.

stranden vid alona beach i solnedgången.
båtar ute på havet med rosa himmel.
siluetten av en palm mot solnedgången.

Middag med livemusik på The Gun Bar

Nu ville vi hitta ett mysigt ställe att äta middag på! Dagen innan hade vi spanat in restaurangen The Gun Bar. Den ligger vid huvudvägen som går genom Alona Beach, ganska nära där alla tricycles står och väntar på resenärer. Anledningen till att vi ville äta på The Gun Bar var att vi fastnat för deras mysiga ”trädkoja”! Eller ska man kalla det en bungalow-terrass? Jag vet inte riktigt, men mysigt var det i alla fall!

Vi satte oss högst upp, samtidigt som ett liveband började spela. Några av oss åt pizza, andra kyckling, till tonerna av en riktigt grym sångerska! Bandet körde välkända covers och det var helt klart det bästa liveframträdandet jag sett på länge!

en bungalow-bar vid alona beach.
the gun bar på pangalo.

På ett sätt hade det varit skönt att bo här i Alona; nära stranden, restauranger och butiker. Men å andra sidan var vi väldigt nöjda med att slippa den biten. Chocolate Hills Resort låg avskilt, men med den mindre stranden White Beach inom gångavstånd och några mer lokala restauranger i närheten. Vi åt exempelvis helt otroligt goda pork-screws på en av restaurangerna vid vårt hotell. 

Så mitt tips är att besöka Alona Beach, men även de mer gömda guldkornen som finns utanför turismens epicentrum.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.