Tonga

Bra start på vår vecka i Tonga!

Kritvita stränder, kristallklart vatten, vajande palmer, och en undervattensvärld likt få platser på jorden, så skulle jag vilja beskriva Tonga. Den lilla önationen i Söderhavet bebos dessutom av människor som är bland de trevligaste och omtänksammaste jag någonsin träffat under mina resor.

Tonga är kanske mest känt för sina knölvalar, vilket också är den största anledningen till att turister kommer hit. Här kan man dyka med valar, snorkla med valar eller bara titta på valar. Valarna gillar detta havsområde under de kallare månaderna, det vill säga juli-oktober, och simmar sedan söderut till kyligare vatten i november. Mer om valar i kommande inlägg! 😉

Jag och David åkte hit från Nya Zeeland på en veckas semester. Vi bor på nordvästra sidan av huvudön Tongatapo, som också är den största av Tongas öar. Vårt hotell ligger precis vid stranden och eftersom det börjar gå mot lågsäsong har vi ofta haft den helt för oss själva! Vakaola Beach Resort, som hotellet heter, har den mest underbara personalen man kan önska sig! Alla är alltid supertrevliga, pratglada och lättsamma. Vi känner oss som en del i deras familj!
Vi upplevde detta direkt vi landat på flygplatsen och blev upphämtade i hotellets minibuss. Strax efter att han börjat köra frågar chauffören om vi är hungriga och vill äta middag när vi kommer fram, vilket vi vill. Då ringer han upp hotellet från sin mobil och skickar över luren till mig och säger: ”she will tell you the menu”. En kvinna hälsar glatt på mig innan hon berättar vad de erbjuder för mat. Vi säger att ”prawn-stuffed chicken sounds good!” och hon säger ”Lovely, see you soon!”. Sedan kommer Bob Marleys välkända stämma igång i bilradion och vi känner att livet på Tonga nog passar oss väldigt bra!

9 reaktioner på ”Bra start på vår vecka i Tonga!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.