Tonga

En inblick i Tongas undervattensvärld

Öarna i Tonga är uppbyggda av vulkaner och koraller, vilket gör det omgivande havet till utmärkt snorkel-vatten! Ni som följt vår resa här på bloggen vet att jag och David snorklade i princip varje dag. Stranden vid vårt hotell var uppbyggd på koraller, därför behövde vi inte ta oss långt ut för att upptäcka en fantastisk undervattensvärld!

Under andra resor jag gjort har man ofta behövt åka ut med en båt för att komma åt korallrev med tillhörande färgglada fiskar, där man alltså måste simma runt med ett tjugotal andra turister och känna sig hur Stig Helmer som helst! Men här, på Tonga, kunde vi bara gå direkt ner till hotellets privata strand, dra på oss mask och simfötter – sedan dyka ner i en helt annan värld!

Vad såg vi under ytan då? En hel del! Nämen allvarlig, vi såg faktiskt många undervattensväsen som vi inte förväntat oss att få syn på, med tanke på att vi bara snorklade 10-20 meter ut från strandkanten! Ingen av oss trodde att det skulle finnas så mycket att se så nära land!

Vi såg bland annat flera blåa sjöstjärnor, papegojfiskar, änglafiskar, fjärilsfiskar, blåsfiskar, en sjögurka, en tryckarfisk och två muränor! Precis vid stranden alltså, såå fantastiskt (och bekvämt)! 😉

Kan ni hitta muränan här ovan?

Vi filmade en hel del med vår Gopro, så delar med mig av ett hopplock här nedan! Havet var dock inte alltid lugnt och stilla, vilket medförde att filmerna blev lite skakiga. Vinden gjorde även att det ibland blev lite grumligt, men sikten var riktigt bra överlag. Videon gör inte riktigt verkligheten rättvisa, men ni får i alla fall en glimt av vad som sker i havet utanför Tongatapu!

8 reaktioner på ”En inblick i Tongas undervattensvärld

    1. Förstår det!😉 Du får tänka att decemberslasket ändå ger mer julfeeling än palmer och 25 plusgrader..!☺️🎅🏻🎄

  1. Var korallerna mer levande på djupare vatten? Är själv i franska Polynesien nu och trist att korallerna är så blekta och livlösa. Men det är väl samma över hela världen. Sådan otrolig skillnad jämfört med för bara tio år sedan 😥

    1. Vi var inte på särskilt djupt vatten när vi snorklade, men korallerna (och fiskarna) var överraskande färgglada även nära land. 🙂 Inte som Stora Barriärrevet direkt, men helt okej.

      Vad spännande med Franska Polynesien! Snorklade/dök ni på djupt vatten där? Men ja, det är sorgligt allt som händer med korallerna! Alla världens koraller lär vara borta snart om det fortsätter i samma takt.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.