Nya Zeeland, Sydön

Fergburger – hamburgaren alla snackar om!

Alla som varit i Queenstown känner till hajpen. Nästan alla som nån gång varit i Nya Zeeland känner till hajpen. Att en hamburgar-restaurang kan bli en turistattraktion låter ju rätt komiskt, men faktum är att Fergburger i princip har uppnått den statusen!

Restaurangen, som snarare är ett snabbmats-hål-i-väggen än en restaurang, öppnade i Queenstown år 2000. De stora, prisvärda, hamburgarna blev snabbt en stor snackis bland resenärer och inom några år hade Fergburger fått folk att pilgrimsvandra till Queenstown!

Vad är det då som är så speciellt med dessa burgare? Tja, till att burga med (hehe) är de, vilket redan nämnts, riktigt prisvärda! För ynka 14 dollar får man en stor 150 grams nötköttsburgare i en ännu större brödbulle, som faktiskt bakas i Ferg’s Bakery som ligger vägg i vägg!

Denna burgare kan sedan kombineras med olika pålägg; avocado, bacon, cheddarost, annanas eller varför inte rödbeta? Det bästa av allt är, enligt min mening, att man alltid får två dressingar! Tomatsalsa och aioli! Och man får mycket! Det kanske inte behöver tilläggas att jag gillar dressing på mina hamburgare… Men detta verkar ju falla fler än mig i smaken!

Nu låter nästan detta som värsta reklaminlägget för Fergburger, vilket det såklart inte är. Jag skäms nästan för att vara såhär mainstream och gilla något som alla andra också gillar, men Fergburgers burgare (för att inte tala om deras pommes!) ÄR helt sjukt goda!

Ni som tänkt göra ett besök här bör dock se till att ha gott om tid; kön är ofta väldigt lång och därmed också väntetiden. Men det är såå värt det! Jag stod själv i kö i 30 minuter bara för att köpa en extra omgång av deras pommes, haha! Nämen allvarligt, lämna inte Queenstown utan att ha provat Fergburger, lova mig det!

6 reaktioner på ”Fergburger – hamburgaren alla snackar om!

  1. Påminner om Berlin och den omtalade Mustafas kebap som vi testade… Stod i 45-minuters kö. men det var samma där, så värt!! Sjukt god kebab med massa fräscha grönsaker!! Så ibland får man lita på snackisarna!!!

    1. Jasså, då tror jag att jag måste testa Mustafas nästa gång jag är i Berlin! 🙂 Ja, man får kämpa för att få ta del av kakan, men är ju oftast värt det som sagt! 😉

    1. Haha, ja det verkar så! Den var populär även 2013 då jag var här förra gången! Lär nog hålla i många år till tror jag! 😉

  2. Känns fruktansvärt så här 8 år senare att få veta att man missat något stort men tyvärr så skålade vi rejält på maten hela tiden under resan mycket främst då min reskamrat som skulle stanna längre började känna att det försvann lite för mycket.
    Jag älskar hamburgare och denna ser ut som en fröjd för ögat.

    Queenstown är en underbart mysig stad där vi spenderade mest tid mycket pga utbudet i aktiviteter som aldrig verkar ta slut 😁.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.