Irland

Fantastiska vyer över Cliffs of Moher!

Vår utflykt fortsatte från Galway och bussen körde nu på slingrande landsvägar med siktet inställt på Cliffs of Moher. Vi passerade gröna naturlandskap med betande kossor och små pittoreska byar (se tidigare inlägg!). Väl framme parkerade bussen en bra bit från klipporna och vi klev av, ett exalterat gäng på ca 30 personer från alla världens hörn! Jag och Frida gick direkt fram till stenmuren som slingrar sig längs med kanten. Där möttes vi av gigantiska klippor åt både höger och vänster, vilket gjorde det svårt att välja riktning.

Vår chaufför hade rekommenderat vänster eftersom man på den sidan kan gå precis längs klippkanten, helt utan staket(!). Vi beslutade att först gå en bit åt höger och slogs av en heeelt makalös vy, sedan gick vi vänster så att Fray kunde ge utrymme för sin, tydligen, obefintliga stuprädsla. Även från det hållet var utsikten såå fantastisk!! Det går inte riktigt att beskriva med ord, så jag säger istället; kom och se själv – du kommer inte att ångra dig!

Vart man än tittar känns det som att man tittar ut från ett flygplan, och det enda man hör är vinden och vågorna! Jag höll mig innanför stenmuren som går parallellt med den opålitliga stupvägen, men vågade mig sedan en liten bit utanför den – om än långt uppe på det trygga gräset! Men det var helt klart värt det, för känslan av att stå där är helt otrolig!! Klipporna reser sig, nästan helt lodrätt, 120 meter upp ur havet och är dessutom hem för lunnefåglar.

Jag vet inte vad ni säger, men jag tycker att Cliffs of Moher påminner lite grann om de vackra vyer som dyker upp i Game of Thrones filmscener vid Dragonstone! Efter denna resa kan jag inte få nog av Irland och vill såå gärna besöka även Nordirland (även om det tillhör UK)! Jag måste nog ge mig iväg på en riktig GoT-rundresa där jag besöker alla inspelningsplatser!

1 reaktion på ”Fantastiska vyer över Cliffs of Moher!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.