Nya Zeeland, Sydön

Kaffe-kryssning kan vara den bästa idén någonsin!

Gillar du kaffe? Skulle du vilja cruisa runt på havet en solig dag? Fortsätt läsa. Jag och David har nämligen varit på en utflykt som inkluderar båda dessa underbara fenomen. “Coffee N’ Cruise” kan vara den mest kreativa idén som uppfunnits på länge – och en riktigt dröm under en sån där dag när man vill hitta på något, men är för trött för att orka med energikrävande utflykter som vandring, kajak, klättring eller nåt annat aktivt…

Jag kände att denna utflykt var extra drömmig då de värsta sakerna jag vet i samband med utflykter är;

1: att bestämma vilken utflykt/vilket bolag jag ska boka.
2: att boka utflykten hos någon sliskig säljare som stressar mig i mitt val av utflykt och gör punkt 1 ännu jobbigare.
3: att trängas bland massa andra turister, som får en att känna sig ännu mer turistig än man egentligen vill erkänna.

Men denna kaffe-kryssning lät mig slippa allt det där! Det var bara att kliva på båten, betala kontant (slapp svettas kring om jag ska välja check, credit, debit, Dollar eller SEK!) och sedan slå sig ner på en bänk. Strax därefter lossade vi ankar och puttrade iväg ut på havet!

Coffee N’ Cruise avgår från Kaiteriteri, en liten ort precis vid Abel Tasmans nationalpark, och cruisar hela vägen bort till Split Apple Rock – en stor, rund, sten som delats mitt i tu! Detta naturverk sägs ha skapats av vatten som sipprat in i en spricka, vilket sedan fryst till is under istiden och då klyvt stenen i två delar.

Solen sken, men vinden fläktade ordentligt. Vi passerade kullen Kaka Point, vartefter man får syn på Breaker Bay – en liten gömd strand som jag och David brukar hänga på för att slippa turister. Det kändes lite ovanligt att se stranden från havssidan; nu såg vi tydligt alla de hus som annars ligger gömda högt uppe på kullarna vid stranden. Vi passerade även den lilla stranden Honey Moon Bay, dit man har rätt att ta sig via vattenvägen – men inte landvägen då den marken är privatägd.
Vi kryssade på i behagligt tempo, och även om båten inte var jättestor trängdes vi verkligen inte ett dugg. Det var bara tre andra sällskap med, så jag och David hade en hel bänk för oss själva.

Väl framme vid Split Apple Rock styrde vi in mot klipporna, där vi ankrade i lä från vinden. Nu var det dags för kaffepaus – och även badpaus om man så ville! Om ni utgår från vad jag nyss skrivit om hur trötta och lata jag och David kände oss denna dag kanske ni förstår att vi inte hoppade i plurret.

Vi var istället supertaggade på kaffe, som nu serverades av vår trevlige chaufför (kapten? styrman? utflyktsledare?), och han bjöd dessutom på kakor! Det kanske borde heta Coffee, Cookie N’ Cruise, men samtidigt var ju kakorna en trevlig överraskning tyckte vi! 🙂

Efter detta stopp, som bokstavligt talat var kaffe-med-dopp(!), startades motorn igen och vi vände hemåt mot Kaiteriteri. Solen värmde skönt, så det var bara att luta sig tillbaka och låta sig vaggas av vågorna.

Denna kaffe-kryssning bjöd dock på fler överraskningar än kakor! För mitt i denna oaktiva aktivitet hojtade en av gästerna “Dolphin” – och mycket riktigt hade det dykt upp en liten sadeldelfin på båtens högra sida (styrbord?)! Den var alldeles ensam, vilket var lite märkligt då delfiner oftast simmar tillsammans.

Vi hann dock inte fundera på det särskilt länge, för lika snabbt som den dykt upp försvann den! Så tyvärr får ni inte se någon bild. Vi var i alla fall sjukt nöjda med dagen, men vem skulle inte vara det om man fått båttur, kaffe, kakor och en delfin under en dag när man känner sig för lat för aktiva aktiviteter!

8 reaktioner på ”Kaffe-kryssning kan vara den bästa idén någonsin!

    1. Ja, det var en riktigt avslappnad utflykt! Det bjöds på té också, kanske hade passat dig bättre! 😉

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.