Nordön, Nya Zeeland

Kullar, lamm och krokiga träd i One Tree Hill!

Idag tog vi en buss till One Tree Hill, en förort som ligger ca 4 km söder om Aucklands centrum. Här finns en av Nya Zeelands bäst bevarade vulkankratrar, och det är en del av denna krater som bildar själva kullen i Tree Hill. Den är numera övervuxen av gräs och träd, och har blivit hem för kossor och får. Riktigt mysigt, lite Hobbitonkänsla över det – och dessutom tomt på turister såhär års! Underbart!

one tree hill auckland
auckland one tree hill
auckland one tree hill
one tree hill auckland

Vädret skiftade hela dagen från sol, till moln, till regn och sjukt kraftiga vindar! Vissa stunder kunde man knappt gå framåt i motvinden! Kändes nästan som svenskt aprilväder. Solen dök dock alltid upp efter varje regnskur och lyste upp denna vackra plats, ibland tillsammans med en hel regnbåge!

regnbåge one tree hill
lamm i one tree hill
Jag och David i One Tree Hill

Efter att vi gått genom hela kratern i One Tree Hill promenerade vi ner på andra sidan. Det fanns bara små upptrampade stigar, leriga och halkiga efter regnet, men det var på något sätt ändå väldigt mysigt att gå där. Man var sedan sedan tvungen att klättra över ett staket till en kohage för att komma ner från kullen. I mitten av kohagen tornade ett högt gammalt träd upp sig, och utsikten därifrån var helt makalös! Man ser till och med vulkanön Rangitoto borta vid horisonten!

one tree hill auckland
one tree hill auckland
auckland one tree hill

Vi gick vidare genom Cornwall Park, en stor park i anslutning till kullen och alla hagar. Där fanns ett mysigt café med (det inte-jätte-kreativa) namnet Cornwall Park Café. Det var ljust och fräscht därinne, med stora glasfönster till väggar, så vi slog oss ned och beställde chokladkaka och kaffe till lunch! Medan vi satt där så tilltog regnet, så efter vår lunch/fika tog vi bussen tillbaka till stan. One Tree Hill är verkligen en perfekt dagsutflykt från Auckland!

cafe i one tree hill

1 reaktion på ”Kullar, lamm och krokiga träd i One Tree Hill!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.