Nordön, Nya Zeeland

Auckland Domain & Wintergarden Café

Igår tog vi en promenad till Auckland Domain; en stor park och idrottsanläggning med rugbyplaner, ett museum, växthus och café. Det dröjde dock inte länge förrän ett stort grått moln hänge över oss och regnet öste ner. Vi har börjat lära oss att vädret växlar HELA tiden här i Auckland, åtminstone under vintern.

david i auckland domain
auckland domain

På så sätt hade vi räknat med en skur och därför tagit med oss ett paraply, men denna gång räckte inte det. Det riktigt öste ner, och ville aldrig sluta. Vi tog skydd under några träd och försökte vänta ut det, men insåg efter en stund att det nog inte bara var en kort skur. Tur då att det fanns ett trädgårdscafé nära till hands; ett mysigt litet ställe vid en damm omringad av palmer. Frusna som vi var beställde vi varma drycker och satt där tills det slutade regna.

te och kaffe i auckland domain
auckland domain café
trädgårdscafé i auckland domain
wintergarden café i auckland domain

När det klarnade upp fortsatte vi vår lilla upptäcktsfärd i denna enorma park, gick förbi Auckland War Memorial Museum och kom fram till Wintergarden. Vid denna plats ligger två stora växthus; ett “vanligt” och ett med tropiskt regnskog. Dessa växthus är gratis och öppna för allmänheten, så det är bara att knata in och titta på alla vackra blommor. Vi hittade även en trappa utomhus som ledde oss ner genom en kylig regnskogsmiljö. Hela stället kändes väldigt unikt – och väldigt lugnt såhär års!

winter garden växthus i auckland domain
winter garden växthus i auckland domain
växthus i auckland domain
blommor i winter garden auckland domain
regnskog i auckland domain
regnskog i auckland domain

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.