Nya Zeeland

Auckland Domain & Wintergarden Café

Igår tog vi en promenad till Auckland Domain, en stor park och idrottsanläggning med flera rugby-planer, ett museum, växthus och café. Det dröjde dock inte länge förrän ett stort grått moln hänge över oss och regnet öste ner. Vi har börjat lära oss att vädret växlar HELA tiden här i Auckland, åtminstone under vintern.

auckland domain

utflyktsmål aucklandPå så sätt hade vi räknat med en skur och därför tagit med oss ett paraply, men denna gång räckte inte det. Det riktigt öste ner, och ville aldrig sluta. Vi tog skydd under några träd och försökte vänta ut det, men insåg efter en stund att det nog inte bara var en kort skur. Tur då att Wintergarden Café fanns till hands, ett mysigt litet ställe som ligger vid en damm omringad av palmer. Frusna som vi var beställde vi varma drycker och satt där tills det slutade regna.
cafeer auckland cafeer i auckland

När det klarnade upp fortsatte vi vår lilla upptäcktsfärd i denna enorma park, gick förbi Auckland War Memorial Museum och kom fram till Winter Garden. Vid denna plats ligger två stora växthus; ett “vanligt” och ett med tropiskt regnskog. Vi hittade även en trappa utomhus som ledde oss ner genom en kylig regnskogsmiljö.  Hela stället kändes väldigt unikt – och rätt lugnt såhär års!

aktiviteter auckland

sevärdheter auckland

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.