Nya Zeeland, Sydön

Camping vid havet och cafémys under färden mot Abel Tasman!

Nu har jag och David lämnat Blenheim och vingårdarna för nya äventyr! Vi beslutade oss för att styra vår Odyssey mot Nelson och Tasman. Här ska vi försöka hitta något jobb för att dryga ut resekassan och under vår lediga tid tänker vi se oss omkring i detta vackra område.

Nationalparken Abel Tasman är Nya Zeelands minsta och ligger ca 1,5 timme från Nelson och 30 minuter från Tasman. Själva samhället Tasman är väldigt litet, här finns bara något enstaka café och en mindre matbutik. Vill man göra ett stopp nära nationalparken är den lilla staden Motueka ett bättre alternativ eftersom det här finns fler boenden, restauranger, caféer och större supermarkets.

Vi körde från Nelson igårkväll och spenderade natten vid Kina Reservate Camping, en supermysig plats för camping mitt i naturen. Här finns inget servicehus, inga duschar och toaletterna är vanliga utedass, men oj så fin utsikt det är! Man kan parkera precis vid den långa stenstranden och somnar bokstavligt talat till ljudet av skvalpande vågor! Såå mysigt!

Denna lilla naturcamping drivs av en superhärlig kvinna i sina bästa år, som bor här permanent i en stor grön husbil med tillhörande tält och trädgård. På kvällarna går hon runt och knackar på hos alla som parkerat och man betalar då ynka 5$ per person direkt till henne. Lätt värt varenda cent för att fridfullt få somna och vakna på denna vackra plats.

På morgonen åt vi frukost vid en av de utplacerade campingbänkarna med magisk utsikt över havet! Vi tog sedan en promenad längs stranden innan vi rullade vidare till Motueka.
I Motueka pausade vi vid det mysiga vägcaféet Mot Bike Co, som både är ett café och en butik som säljer kläder och tillbehör till cykelsporter. Här satt vi ett bra tag och drack flera koppar te. Stället har en modern bohemisk känsla, om ni förstår hur jag menar..? De erbjuder gratis wifi för alla gäster, så kan varmt rekommenderas till förbipasserande backpackers!

 

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.