Inspiration, Musik & film

Serier på Netflix, HBO & Viaplay som tar med dig ut i världen!

I dessa tider får vi stilla reslusten genom att drömma oss bort med hjälp av bra serier och filmer. Kanske hittar vi en ny drömdestination lagom till när länder öppnar upp sina gränser igen? Här kommer tips på serier på Netflix, HBO och Viaplay som tar med dig ut i världen!

My Brilliant Friend

Unga Elena bor i en fattig del av efterkrigstidens Neapel. I hennes klass går Lila, som är den smartaste av alla men som inte har särskilt bra förutsättningar. Lila är en orädd våghals som går sin egen väg, till skillnad från den blyga Elena som kämpar hårt med att både klara skolan och hjälpa till hemma. Deras olikheter till trots så blir de bästa vänner och kommer att forma varandras framtid.

Finns på: HBO

min fantastiska väninna hbo.
Bildrättigheter: HBO

Outlander

Claire och hennes man Frank är på smekmånad i Skottland år 1946. Av misstag råkar Claire vidröra en sten som tar henne 203 år tillbaka i tiden, till 1700-talets Skottland. Där träffar hon den envise skotten Jamie, som hon efter ett tag börjar få känslor för. Detta får Claire att fundera över sitt äktenskap med Frank och om hon någonsin kommer att kunna, eller vilja, resa tillbaka till sin egen tid.

Finns på: HBO & Viaplay

clarie och jamie i outlander
Bildrättigheter. Sony Pictures Television

Sex Education

En av de absolut bästa ungdomsserierna just nu! Vi följer tonåringen Otis, som bor med sin mamma i detta magiskt vackra hus på den brittiska landsbygden. Otis bestämmer sig, tillsammans med vännen Maeve, för att starta en verksamhet på skolan där han ger sexråd till skolkamrater i nöd. Om inte för sexråden, så titta på serien för den mysiga, idylliska miljön från Wales landsbygd.

Finns på: Netflix

otis hem i sex education.
Bildrättigheter: Netflix

Peaky Blinders

Brittiskt gangsterdrama när det är som bäst! Peaky Blinders är serien för dig som älskar England, snygga kostymer och whiskey. Okej, du måste inte älska whiskey, men du måste älska att titta på när britter i snygga kostymer dricker whiskey. En otroligt välgjord brittiskt serie, baserad på den verkliga gangsterligan med samma namn. Extra plus för att kvinnokaraktärerna får utrymme att vara lika badass som männen.

Finns på: Netflix

peaky blinders serie på netflix.
Foto: Robert Viglasky

Outer Banks

Beskriven som en blandning av O.C och Riverdale är Outer Banks rena drömmen för dig som älskar vänskap, kärlek och intriger mellan olika samhällsklasser. Denna Netflix-serie utspelar sig i soliga North Carolina (One Tree Hill-vibbar!) där den fattige surfarkillen John vägrar låta sig övertalas att hans pappa omkommit i en båtolycka. En dag hittar John och hans vänner en sjunken motorbåt, vilket gör John ännu mer besluten om att hans pappa fortfarande är vid liv.

Finns på: Netflix

outer banks netflix serie
Bildrättigheter: Netflix

The Umbrella Academy

En av de bästa serierna på Netflix! Sju barn med unika superkrafter tas om hand av en rik äldre man och uppfostras som syskon. De växer upp och skiljs åt, men återförenas vid sin pappas begravning. Plötsligt dyker ett av syskonen upp som sitt 13-åriga jag, och berättar att en apokalyps kommer att ske om en vecka! Superhjälte-syskonen kastas då in i en tidsresa för att försöka stoppa apokalypsen!

Finns på: Netflix

umbrella academy netflix serie.
Bildrättigheter: Netflix

Flickorna i Växeln

I 1920-talets Madrid blir Abla felaktigt anklagad för ett mord, och tvingas av polischefen att stjäla pengar från Madrids telefonbolag i utbyte mot sin frihet. För att kunna utföra stölden ser hon till att få anställning på telefonbolaget, men under det tagna namnet Lidia. Medan hon klurar ut en plan blir hon vän med de tre kollegorna Ángeles, Carlota och Marga. De får tillsammans uppleva vänskap, svek, kärlek – och vad det innebär att vara kvinna i 1920-talets Spanien.

Finns på: Netflix

flickorna i växeln netflix serie.
Bildrättigheter: Netflix

Gossip Girl

Okej, detta är nog en generationsgrej. Jag som är uppvuxen på den tid då Gossip Girl sändes på TV, minns hur otroligt besatt jag blev av New York! Jag ville bo i en lyxig etagevåning med privat hiss, eller i en cool vindslya i trendiga Brooklyn. Mest av allt ville jag äta lunch med Blair på trappan till The Met. Även om seriens manus kanske inte hör till de bästa, så kan jag ibland slå igång ett avsnitt av Gossip Girl enbart för att få kliva in i världen av Upper Eastsiders. XOXO

Finns på: Netflix

gossip girl trappan till the met.
Bildrättigheter: The CW network & Warner Bros.

Vikings

I slutet av 700-talets Skandinavien drömmer vikingen Ragnar Lothbroks om att göra plundringsresor till väst istället för till öst, som vikingarna vanligtvis gör. Med hjälp av skeppsbyggaren Floki (Gustaf Skarsgård) lyckas Ragnar bygga ett skepp som kan ta vikingarna längre än tidigare. En bra serie för den som gillar nordisk kultur och historia.

Finns på: Viaplay

vikings tv-serie på viaplay.
Bildrättigheter: Viaplay

The Crown

Få insyn i det brittiska kungahusets historia! Här får vi följa drottning Elizabeth II från då hon kröntes till drottning 1953 och genom hennes fortsatta liv, både i offentligheten och privat. Det är en av de bästa serierna på Netflix just nu, och säsong 4 har nyligen släppts! The Crown visar många spännande historiska händelser, där vi får se händelserna utifrån drottningens och kungahusets vy. Denna dramaserie är ju dock just en dramaserie – man bör därför ta allt som sägs med en nypa salt.

Finns på: Netflix

the crown netflix.
Bildrättigheter: Netflix

Chernobyl

Man får kanske inte direkt reslust att åka till det Tjernobyl man ser i denna miniserie, men visst lockas man att se hur platsen ser ut idag. Den katastrofala kärnkraftsolyckan ägde rum 1986 och vi får i denna serie följa olycksförloppet från start till.. tja, slutet är väl egentligen ännu inte nått, men åtminstone till slutet för Tjernobyl som samhälle. En otroligt välgjord miniserie med bra skådespelare. Helt klart en av de bästa serierna på HBO!

Finns på: HBO

chernobyl serie på hbo.
Bildrättigheter: HBO & Sky Atlantic

Downton Abbey

Här bjuds det på en resa både i geografin och i tiden! Vi får följa den anrika familjen Grantham från tidiga 1900-talets England och flera decennier framåt. Serien innehåller pampiga herrgårdar, pittoreska byar på landsbygden och Storbritanniens vackra natur. Eftersom serien sträcker sig över så lång tid, får vi även en inblick i hur det senaste seklets mode förändras med tiden.

Finns att köpa på: SF Anytime

downton abbey serie.
Bildrättigheter: Carnival Films & NBC Universal

Lost

Denna klassiska äventyrsserie är det nog få som inte har sett, men eftersom det är rätt många år sedan den kom så kanske det är dags att se den igen? Ett plan från Los Angeles kraschar på en (i princip) öde ö, och vi får följa de överlevande genom deras jakt på ett sätt att ta sig därifrån. De råkar ut för många märkliga och oförklarliga saker på denna tropiska ö, och än idag diskuteras teorier kring vad som faktiskt hände med karaktärerna.

Finns på: Viaplay

Bildrättigheter: Touchstone Television/Bad Robot Productions

4 reaktioner på ”Serier på Netflix, HBO & Viaplay som tar med dig ut i världen!

    1. Kul att du gillar tipsen! 😀Ja, jag älskar värmen och glädjen i Sex Education, det finns så många andra ungdomsserier nu som är deppiga och dystopiska!😅

    1. Serier är så bra att ha när man måste hålla sig hemma av olika anledningar. Gossip Girl är en nostalgi-favorit och Rufus är ett riktigt fint namn!😍 De gör ju en reboot av Gossip Girl just nu, ska bli spännande att se hur den blir! Men jag har svårt att se någon överträffa Leighton Meester som Blair!😄❤️

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.