Nordön, Nya Zeeland

Soluppgång & regnbåge i ett sovande Auckland!

Efter sammanlagt 25 timmars flygresa har vi nu äntligen landat i Auckland! Vi flög från Stockholm till Doha (Qatar) sedan från Doha direkt till Auckland, där vi landade runt 04.30 imorse! Båda flygresorna gick sjukt smidigt och det kändes verkligen inte att man flög i ett helt dygn! På Qatar Airways plan fanns videoskärmar där man kunde välja bland mängder av filmer, serier och dokumentärer, såå najs!! Är ju bara att se en rulle, sen får man mat, sen kan man slumra i några timmar, sen få mat igen, se en till rulle och sen är man framme, haha!

Vi tog flygbussen till centrum, supersmidigt och billigt ($18) och när vi lämnat ryggsäckarna på hotellet gick vi direkt ut i den mörka, tysta, staden! Vi insåg att kockan 05.30 en söndagsmorgon är det inte många kiwis vakna! Det var knappt en enda kotte ute, förutom de som alltid sover ute och de som var påväg hem från efterfesten.

centrala auckland i mörker
byggnad i auckland på natten.
auckland på natten.

Vi gick längs Queen Street ner mot hamnen, jag ville se solnedgången och gissade att hamnen var bästa stället att se den ifrån. Jag gissade väldigt bra, för där tittade solen fram runt 06.30 för att den närmsta timmen få himlen att skifta i rosa och orange innan den slutligen lyste upp hela staden. Vi fick till och med se en hel regnbåge, såå fin morgon!!

Det är nåt speciellt med soluppgångar, de känns på något sätt mycket mer rofyllda och glädjande än solnedgångar. Kanske har det att göra med att knappt någon är vaken, eller medvetenheten om att man har hela dagen framför sig. I vilket fall som helst var det magiskt vackert!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.