Bali

Gili Breeze – mysigaste boendet på hela Trawangan!

Vårt boende på Gili Trawangan var nog det absolut bästa, mysigaste och vackraste boendet på hela vår resa! Det hette Gili Breeze Tropical Bungalows, och låg ca 5 minuters promenad från huvudgatan och stranden. Det var riktigt skönt att bo lite längre bort, så vi slapp hästlukten och allt oväsen längs huvudgatan.

Vad var det då som var så himla bra? Ja, till att börja med så var hela boendet superfint, fräscht och bohemiskt! Alla bungalows var målade i vitt, taken bestod av torkat gräs och varje bungalow hade en egen pastellfärg på dörr och fönster! Det fanns även en mysig pool som låg avskilt bakom en stenmur, som stängde ute ljudet från gatan.

Receptionen hade vackert mönstrat kakelgolv, och alla möbler och fönsterramar var gjorda av mörkt trä. Gångvägen till alla bungalows och poolområdet bestod av ljusa, runda, stenplattor och vid poolen fanns solstolar i vit rotting. Såå vackert alltså. Man kände liksom ett lugn inom sig, bara av att vistas här.

Utanför receptionen fanns en bänk med kaffe, te, juice och vatten som var gratis för alla gäster. Till frukost serverades en liten frukostbuffé som man antingen kunde äta vid borden i receptionen eller på altanen utanför sin bungalow. Vi gjorde alltid det sistnämnda. Det fanns vattenmelon, ananas, papaya, rostat bröd, mjölk och flingor. De lagade även varm frukost på beställning, så jag åt alltid pannkaka (surprise!) och David omelett.

Trawangans bästa bungalow!

Nu till vår bungalow! Alltså, den var Så. Himla. Fin!! Rummet var stort med vita träväggar, mörkt trägolv och ett högt, konformat, tak. Uppe i taket hängde små rottinglampor som spred ett varmt ljus över den stora himmelssängen. Sänghimlen gjorde att det kändes som om man sov i en liten koja!

Nämen allvarligt, det var ett så sjukt mysigt rum! Och badrummet var inte sämre! Det hade vita stenväggar, en modern toastol och ett vackert handfat i mörk sten. Men det bästa av allt var att taket ovanför duschen var öppet, så att man kunde duscha under stjärnorna! Hur drömmigt?!

Vi mådde riktigt gott här! Om ni ska till Gili Trawangan kan jag verkligen rekommendera Gili Breeze Tropical Bungalows!! Vi kommer garanterat att bo här vid nästa besök! 🙂

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.