Filippinerna

Kan kullar vara en sevärdhet? – Ett besök vid Chocolate Hills på Bohol

Denna dag hade vi bokat en minibuss med chaufför som skulle köra oss runt på Bohol. Vi ville se Chocolate Hills och åka båt på floden Luboc. Det var allt vi visste. Från vårt hus i Loon tog det ca två timmar till Carmen, som är regionen där Chocolate Hills ligger. På vägen frågade chauffören om vi ville stanna för att se världens största pytonorm, åka vattencyklar och se ”The man-made Forrest”. Vi svarade nej tack, nej tack och nej tack. Vi ville inte se en orm i fångenskap, vi kände inte för att blöta ner oss och skog ser vi nog av i norra Sverige.

Ett stopp bad vi dock honom att göra på hemvägen, men mer om det senare. Väl framme i Chocolate Hills betalade vi inträdesavgiften på 50 peso (ca 8 kronor), sedan körde bussen uppför en kulle och vi blev avsläppta vid en lång, brant stentrappa. Det var bara att börja traska! Det var dock inte så jobbigt som det först såg ut och vi fick ju vår belöning när vi kommit upp.

trappan upp till chocolate hills utsiktsplats chocolate hills utsiktsplats

Här uppe hade vi en 360-graders utsikt över de grönskande Chokladkullarna! Inte för att kullar är något superfenomen i sig men när de är såhär stora, såhär runda och såhär många, var det faktiskt rätt mäktigt. Kullarna skapades när hela Bohol låg under vatten och markytan bestod av korall. Efter århundraden av erosion blev dessa kullar kvar när vattnet sjönk undan och ön höjdes upp ur havet.

chocolate hills på bohol chokladkullarna på bohol matilda lovia och jag vid utsiktsplatsen chocolate hills utsikt utsikt över chocolate hills

Nu finns de kvar för oss att beundra, och är man det minsta intresserad av natur och vackra vyer är Chocolate Hills absolut värt ett besök. På väg till (och från) kullarna passerade vi dessutom genom ”The man-made Forrest”, så vi fick ju se den också även om vi inte orkade stanna och fotografera som många andra turister. Det är ju bara skog. Visserligen lite annorlunda än palmskogen som annars täcker de filippinska öarna, men därmed desto mer lik den skog vi har i Europa.

Vi åkte vidare till floden Luboc, där vi skulle äta lunch på en restaurangbåt. Men det var en så otroligt märklig upplevelse att det förtjänar ett eget inlägg! Ni ska få höra den historien imorgon!

4 reaktioner på ”Kan kullar vara en sevärdhet? – Ett besök vid Chocolate Hills på Bohol

  1. Åh, var där själv 2006!!! Känns dock som nyss när jag ser dina bilder. Vi gjorde också nån lunch på en flodbåt så det ska bli intressant och se om det fortfarande är detsamma!!!

    1. Jaha vad kul! 🙂 Vad tyckte du om dina utflykter? Jag har tyvärr varit utan internet i 5 dagar, så inlägget om båtturen har blivit lite försenat, men det kommer så snart jag lyckas hitta fungerande wifi! 😉

  2. Vi gjorde en heldagstur med privat chaufför så det var bra tyckte vi!! Läste precis om båten, just barnen och det var precis detsamma som då för typ 12 år sen… Vi klarade oss dock från jobbiga passagerare!!

    1. Då gjorde ni samma som oss, vi hade också en egen chaufför😀 Jasså det var så redan då? Det är nog en liten show för turisterna, men barnen såg ut att ha roligt i alla fall!☺️ Skönt att ni slapp stökiga medpassagerare!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.