Nya Zeeland, Sydön

Godaste glassen i Nya Zeeland!

Här kommer ett inlägg till er som anser att glass på en solig dag är lika med en ultimat dag!

I Wanaka finns ett glass-och chokladcafé som heter Chocolates Patagonia, vilket jag föll för redan när jag var här 2013. Då var jag en pank backpacker som inte ansåg mig ha råd med varken deras lyxiga glass eller deras lyxiga chokladbakelser. Denna gång är jag en ekonomiskt medelmåttig backpacker som anser mig ha råd med båda (om de ersätter dagens lunch alltså).

Nä men helt allvarligt, jag tänkte inte missa min chans att smaka deras glass denna gång! Tur var väl det för den var verkligen precis så god som jag tänkt mig! Det är typ en blandning av gelato och gräddglass och finns i en hel drös olika smaker!

Jag valde cream caramel och tror på riktigt att det var den godaste glassmak jag nånsin ätit (och jag har ätit många!). Smakade typ smält knäck! David tog kokos-med-krossad-choklad och den var i toppklass även den!
Vi var i Wanaka i fyra dagar och vi besökte Chocolates Patagonia tre av de dagarna… Vid andra besöket köpte vi glass igen; jag tog samma smak som tidigare (den var heelt sinnesjukt god alltså!) medan David var mer vågad och testade cookies & cream.

Tredje gången kände vi oss nästan lite läskiga, de måste ju tro att vi planerar nåt dåd mot dem och går in och rekar varje dag..! Denna gång köpte vi en stor tårtbit med chokladmousse och karamellkräm (kunde ju inte beställa karamellglassen tre dagar i rad!). Tårtbiten var stor nog för två och var precis lika god som den såg ut, det blir ju på nåt sätt alltid extra gott när man äter med gaffel!

Nu har jag fått ta igen med råge för den missade glassen 2013; cirkeln är sluten, drömmen blev verklighet och legenden om den magiskt goda glassen i Wanaka bevisades vara sann!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.