Musik & film, Nya Zeeland, Sydön

Se biofilm från en mysig soffa (eller bil)!

Det här stället alltså! Kan vara ett av mina absoluta favoritställen i hela Nya Zeeland! Om ni har vägarna förbi Wanaka, om så bara för en halv dag eller en kväll, så måste ni göra ett besök på Cinema Paradiso!

Den lilla biografen har bara en salong, men det är inte någon vanlig biosalong. Den är inredd med soffor och kuddar – och en gammal bil – vilket gör biobesöket tusen gånger roligare (och mysigare)! Man får alltså en hel soffa, eller bil, för sig själv! Känns som att se film hemma fast på en gigantisk skärm!

Om soffmyset inte fått dig att hurra högt kanske detta får; lagom till pausen (ja, det är paus mitt i filmen) har det lilla biocafét bakat färska chocolate chip cookies som går att köpa för ynka 18 kronor styck! De är varma från ugnen och precis lagom sega! De kan man ta med sig till sin soffa och glufsa på när filmen startar igen. Såå mysigt ställe alltså!!

Är de nybakta kakorna inte nog för att övertyga dig om att detta är den bästa biografen på jorden, kanske möjligheten att du även kan köpa glass, kaffe, vin eller öl och ta med dig in i biosalongen får dig på fall?! (Det satt två medelålders kvinnor i salongens bil som verkade tycka att vin till bion var det bästa som hänt världen sedan färgfilmen själv!)
Jag var här 2013 och såg då The silver Lining Playbook. Denna gång såg vi Kingsman 2, som även den visade sig vara en riktigt bra rulle! Biljetten kostar ca 90 kronor, vilket är ungefär vad ett biobesök kostade i Sverige för 10 år sedan!

Har tyvärr inga bra bilder på biosalongen då det var för mörkt för att fota där inne, så lånar en från Google!

Hoppas ni förstår grejen; mysig liten biograf + nya storfilmer + nybakade kakor = succé!
Så missa inte Cinema Paradiso om ni så bara har två timmar i Wanaka!

6 reaktioner på ”Se biofilm från en mysig soffa (eller bil)!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.