Gardens By The Bay

Ett måste under ett besök i Singapore är att ta sig till Gardens By The Bay och vandra runt bland de enorma, lila-färgade, svampliknande pelarna! Uppför dessa gigantiska formationer slingrar sig gröna växter, vilket med tiden kommer att förvandla dem till skyhöga, grönskande, träd!

Det finns egentligen inte särskilt mycket annat att göra här i Gardens By The Bay, än att titta på dessa unika skapelser och den vackra trädgården runt omkring, men det räcker som anledning för att åka hit. Man kan ju dessutom ta hissen 22 meter upp till dessa svamp-träd och promenera på “OCBC Skyway” däruppe. Det är en liten gångväg som är 128 meter lång och tar ca 10 minuter att gå (om man tar det lugnt), så det är ju inte den mest tidskrävande eller ansträngande aktiviteten precis. 

Jag och David bestämde oss för att åka upp, eftersom att han aldrig varit här och jag inte åkte upp förra gången jag var här. Så, det var inte så mycket att fundera på. Vi köpte biljetter i en kassa precis bredvid hissen som skulle ta oss upp. Väl uppe hade vi en makalös utsikt över hela trädgården, Singapore Flyer (stadens pariserhjul) och de tre skyskrapor som, tillsammans med den långa båten, bildar hotellet Marina Bay Sands. Båt-hotellet låg till och med för nära för att kunna få med hela på bild!

Det var riktigt häftigt att vandra där uppe, särskilt när vi insåg att det faktiskt är en slags hängbro! Det var ju dock ingen jättelång promenad, och man får ut mest av den om man kommer hit vid fint väder. Vi hade lite mulet, och när vi kommit ned började det duggregna lite, vilket gjorde att Skywalken stängdes tillfälligt. De kanske är rädda för åsknedslag, eller tror att turister är gjorda av socker, vad vet jag, men om ni vill gå skywalken bör ni alltså undvika regn eller åskmoln!

Från Gardens By The Bay kan man sedan promenera vidare mot Marina Bay Sands (alltså till båt-hotellet). Man går, via en gångbro, över motorvägen, sedan kan man välja om man vill gå ned till gatan på marknivå eller fortsätta via rulltrappor ner i en lyxig galleria!

Supersmidigt att promenera runt i Singapore ju! Det tar kanske lite tid, men att gå omkring i denna häftiga metropol är ju halva nöjet! 😉

4 Comments

  1. Mayanordlund

    Nej, de såg vi tyvärr aldrig! :p Får ta dem vid nästa besök då! 😉 Ja, vi var också här under “Garden Rhapsody”, den showen var otroligt häftig! Ska kolla in dina inlägg, finns ju så mycket att se och göra i Singapore att man inte hinner med allt under ett besök! 🙂

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.