Bali

Tegalalangs risterrasser i Ubud

Ett besök på Bali är nästan inte komplett utan att man sett någon av Ubuds risterrasser! Den största, och förmodligen mest kända, heter Tegalalang Rice Terrace och ligger ca 30 minuters bilfärd från Ubuds centrum.

Ta sig till Tegalalang Rice Terrace

För att ta oss till Tegalalang risterrasser hade vi hyrt en privatchaufför som plockade upp oss vid vårt boende i Ubud. Vi kom fram till  risterasserna runt 10 på förmiddagen, och vår chuafför visade oss till biljettkassan. Vi betalade entréavgiften på 10.000 IDR (ca 6 kronor) och gick in till området.

Redan från början chockades vi av hur otroligt vackert det var! Entrén till Tegalalang ligger högt ovanför risfältet och man möts direkt av en helt magisk vy över risterrasserna! Solen stod nästan mitt på himlen men det var inte så många turister här än, vilket var skönt. Vi tog en hel del foton redan från start – hela området är ju så sjukt fotovänligt!

Palmer i Tegalalangs risterrasser i Ubud.
Tegalalangs risterrasser i Ubud.
jag står i Tegalalangs risterrasser i Ubud.
Tegalalangs risterrasser i Ubud.

Olika ägare för Tegalalangs risterrasser

När vi gått nedför de långa trapporna till botten av risfältet delar sig den smala stigen. Vi valde vänster för att komma upp en bit. Vid ett litet bambuskjul sitter en man som ber oss donera för att fortsätta. Vi hade läst om detta och visste att det var obligatorisk (även om de kallar det “donation”). Man får dock välja hur mycket man vill betala, så vi gav 2000 IDR, en summa vi såg att många andra också gav.

Detta förekommer på 2-3 ställen inne på Tegalalangs risterrasser, av den anledning att det är olika ägare för de olika terrasserna (de påstår i alla fall det). Det blir ju dock inga stora summor alls, men det kan vara bra att vara förberedd på.

Tegalalangs risterrasser i Ubud.
Tegalalangs risterrasser i Ubud.
Tegalalangs risterrasser i Ubud.

Risterrasserna i Ubud är mer än en sevärdhet

Vi fortsatte vidare på en stig ovanpå de högsta risterrasserna. Här fick vi en närmare titt på de faktiska risplantorna. Man får inte glömma att Ubuds risterrasser faktiskt används och att det alltid är några arbetare som jobbar här, mitt ibland de fotograferande turisterna. Efter varje sväng trodde vi att det skulle ta slut, men då dök ännu fler risterrasser upp, och risfältet bara fortsatte och fortsatte!

Alla risterrasser var sååå vackra och ja – det var precis lika drömmigt som man föreställer sig! Det bästa är att vara här tidigt på morgonen, eftersom det börjar välla in turister runt 10-10.30. Det kändes dock aldrig proppfullt och man kunde ofta få fotografera ifred, vilket vi såklart utnyttjade till max! 😉

Tegalalangs risterrasser i Ubud.
jag står i Tegalalangs risterrasser i Ubud.
Tegalalangs risterrasser i Ubud.
David går på en stig i Tegalalangs risterrasser i Ubud.
David går nedför en trappa i Tegalalangs risterrasser i Ubud.

Gunga vid risterrasserna

När vi gått runt hela området kom vi fram till ett litet café. Utanför det fanns en gunga på vilken man kunde svinga sig ut över risterrasserna. Där fanns även en stor flätad korg upphängd, som jag tyckte var sååå fin! Hur drömmig är den inte?! Hade lätt kunnat ha en sådan hängandes hemma! <3

jag sitter i en rotting-gunga i Tegalalangs risterrasser i Ubud.
jag sitter i en rotting-gunga i Tegalalangs risterrasser i Ubud.

Tegalalang risterasser i Ubud är verkligen värt ett besök, särskilt om ni älskar att fotografera (och/eller posa framför kameran)! 😉 Allting är såå vackert och inte likt någonting annat jag sett! Det är som sagt bra att komma dit tidigt, men stället är öppet hela dagen! Kan även rekommendera att hyra privatchaufför i Ubud, det är så otroligt billigt och bekvämt! 🙂

6 reaktioner på ”Tegalalangs risterrasser i Ubud

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.