Bali

Drömmigaste utsikten över Kelingking Beach!

Denna dag gjorde vi en utflykt från Nusa Lembongan till Nusa Penida. Vi åkte båt till Penidas strand, där en privatchaufför stod och väntade på oss. Planen var att vi skulle besöka fyra platser på ön; Car Temple, Kelingking Beach, Angel’s Billabong och Broken Beach.

Välj bil istället för moped på Nusa Penida

Vi valde privat bil istället för att hyra moped på Nusa Penida, vilket visade sig vara ett enormt bra val! Vägarna på Nusa Penida är fruktansvärt(!) gropiga och vi studsade runt i bilens baksäte hela dagen! Genom rutorna såg vi flera stackars turister som skräckslagna försökte väja för alla hål i den sandiga vägen! Jag rekommenderar ingen att köra moped på Nusa Penida! Välj bil istället, även om det också blir en guppig resa!

En annan vy över Kelingking Beach

Vårt första stopp skulle bli Car Temple, vilket alltså är ett tempel med små konstgjorda bilar på piedestaler (Wierd, I know!). När vi kom fram visade det sig dock att det var en ceremoni just denna dag, så vi fick inte gå in. Vår chaufför vände då om och tog oss till en liten gömd utsiktsplats bara 100 meter därifrån. Från detta ställe hade vi utsikt över Kelingking Beach, men från andra sidan än vad man vanligtvis ser på foton. Vi såg inte själva stranden men vi hade en bra vy över den långa, branta, trappan som går ner från den vanliga utsiktsplatsen till stranden Kelingking Beach.

Den vanliga utsiktsplatsen vid Kelingking Beach

Efter detta lilla extrastopp var det dags att bege oss till den vanliga utsiktsplatsen för Kelingking Beach! Som jag hade sett fram emot detta! Jag har sedan länge spanat in bilder på denna vackra utsikt och strand, så jag var riktigt exalterad över att äntligen få se Kelingking Beach i verkligheten! När vi kom fram var det såklart proppfullt med turister, och eftersom själva utsiktsplatsen är väldigt liten var det ont om plats. Vill man ha stället för sig själv gäller det, som vanligt, att vara här riktigt tidigt!

Men vi fick ändå en bra utsikt över denna otroligt vackra plats! Det är nästan svårt att ta in allt; höjden, klipporna, den vita stranden och det turkosa vattnet! Det låter klyschigt, men det är verkligen magiskt! Som pricken över i:et kunde vi dessutom se en manta ray simma nere i det kristallklara vattnet! Kelingking Beach på Nusa Penida är verkligen en drömmig plats!

Trappan ner till Kelingking Beach

Den långa trappan som går ner till själva stranden Kelingking Beach är byggd av jord, sand och pinnar – och är riktigt brant. Det tar 30-40 minuter att ta sig ner till stranden och troligtvis ännu längre att ta sig upp. Vi bestämde oss för att inte gå ner, dels för att det skulle ta sådan lång tid, dels för att vi hade fel skor och dels för att jag är rädd för branta stup!

Har hört att man bör ha täckta skor (sneakers eller gympadojjor) och att barn varken kan eller bör gå i trappan till Kelingking Beach. Så det är inte en walk-in-the-park precis. Men om man gillar sådana branta äventyr är det absolut något man bör göra! Ta i så fall med badkläder och släng er i det turkosa vattnet! Det kanske vi gör nästa gång vi kommer hit (om jag vågar mig nedför trappan då).

Jag var såå glad över att äntligen få besöka Kelingking Beach som jag drömt om så länge! Om ni åker till någon av Nusaöarna får ni inte missa denna vackra plats!

En lång stund (och många foton) senare fortsatte vi vidare mot Broken Beach och Angel’s Billabong, som också ligger på Nusa Pendia.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.