Fiji

Magiska solnedgångar vid Mana Island

Mana Island blev vår nästa ö i Fiji, vilken även den tillhör ögruppen Mamanuca Islands. Vi tog oss hit via en liten båt från Malolo Island och klev i land direkt på stranden. Vårt boende låg också precis vid stranden så allt gick väldigt smidigt.

Bo på öar i Fiji

Precis som på Malolo Island kunde man inte ta sig särskilt lång på Mana Island heller. Vi kunde bara röra oss inne på vårt boendes privata område (d.v.s. receptionen, restaurangen och vårt rum) samt vid stranden utanför boendet. Resten av ön och stranden tillhörde andra resorter. Man är alltså ganska fast när man bor på öar i Fiji. Vårt boende hade dock en riktigt skön och avslappnad stämning, så vi var nöjda ändå!

Det gjorde alltså inte jättemycket att vi inte kunde gå så långt, eftersom vår strand var stor och härlig; sanden var vit, havet turkost och det fanns solstolar att ligga på! Det enda tråkiga var tidvattnet, som gjorde att havet sjönk undan ca 70-80 meter under vissa tider på dygnet.

När det var högvatten gick det att bada utan problem, men vid lågvatten var man tvungen att lokalisera en strimma av sand i den annars sjögräs- och koralltäckta bottnen. Fördelen med korallbotten är ju dock att man kan snorkla direkt från stranden, vilket vi också gjorde. Det var kanske inte jättemärkvärdigt, men några roliga fiskar och vackra koraller såg vi!

Gratis båttur i solnedgången

Vi bodde på Mana Island i tre nätter. Varje kväll arrangerade boendet en gratis båttur så att man kunde se solnedgången från havet. Detta var riktigt najs, tyckte vi, eftersom man nu inte kunde ta sig till någon plats på ön för att se detta fenomen. Den lilla motorbåten åkte vid 17.30 och körde runt till andra sidan ön, där vi lagom i tid kunde se solen gå ner över havet. Det var dock lite molnigt första kvällen, så vi såg inte riktigt när solen försvann under horisonten. Bra då att vi kunde åka igen kvällen därpå – och då var det helt molnfritt!

Inspelning av Robinson på Fiji

På denna båttur fick vi dessutom se andra sidan av ön, och vi hade fått berättat för oss att franska Survivors (Robinson) spelades in på denna sida! Vi skymtade några uppbyggda trä-ställningar, vilka bildade något som var misstänkt likt en hinderbana. Lite märkligt att de ”kämpar för överlevnad” på en ö full av resorter och turister, men men, de måste väl ha nära till civilisation om något händer antar jag.

En av våra dagar här åkte vi på en utflykt till Monuriki Island – en riktig paradisö i Fiji! Det kan nog vara den vackraste platsen jag sett hittills på resan!

2 reaktioner på ”Magiska solnedgångar vid Mana Island

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.