Fiji

Vida vyer på Malolo Island

Fiji är ett resmål som stått högt upp på min lista över länder jag velat besöka – och nu har jag varit här! Fiji består av mer än 300 öar, varav strax över 100 är bebodda. Det är ju nästan ett måste att åka ut till någon, eller några, av de mindre öarna, även om man såklart kan utforska huvudön Viti Levu.

Malolo Island på Fiji

Vi beslutade oss för att besöka två öar i ögruppen Mamanuca Islands. Den första hette Malolo Island och ligger ca 30 minuters båtfärd från Vitu Levu. Vi bodde på en liten resort vid namn Funky Fish. Det var obligatoriskt att boka deras “meal-plan”, alltså att alla måltider ingår. Det låter ju rätt najs, men nackdelen är ju att man måste äta på samma ställe varje dag, frukost, lunch och middag. Inte för att det gjorde så mycket; det var nästan omöjligt att ta sig till någon av de andra resorterna, då alla skiljs åt av klippor, kullar och ängar.

Malolos utsiktsplats – se ända till Viti Levu

En dag promenerade vi uppför kullen bakom vår resort och kom då till en höjd med fantastisk utsikt över ön och havet! Härifrån såg vi ända till huvudön Viti Levu och vi kunde även se en annan resort på andra sidan kullen. Högst uppe, vid toppen av en brant backe, fanns en helikopterplatta. Om den används för privat lyxturism eller enbart för nödsituationer vet jag inte. Kanske både och.

Vi tog oss dock inte längre, vilket är en nackdel med Fijis öar; man tar sig sällan längre än resortens gränser. Detta är något som vi senare skulle vi få uppleva även på nästa ö. Men vi hade det bra på vår lilla resort; vi badade i poolen, tittade på solnedgången och slappade i deras härliga “sol-sängar” (enorma liggbänkar med dynor och kuddar), där de även strategiskt hade placerat eluttag så att man inte behövde gå till rummet för att ladda!

Boendets restaurang är inte i toppklass

Men, ett stort minus på detta boende var maten! Vi hade som sagt inte så mycket emot att man var tvungen att boka deras meal-plan, men vi fick alltid vänta mellan 40-60 minuter på vår mat, varenda gång! Det spelade ingen roll om vi var de enda gästerna i restaurangen för tillfället, det tog alltid väldigt lång tid.

Som om det inte vore nog var det alltid något som inte stämde med vad vi beställt. När vi beställde pommes fick vi potatismos, när vi beställde sötsur sås kom det jordnötssås, ett kokt ägg blev ett stekt ägg, o.s.v. Till och med när jag frågade om steken kom som en hel bit (och fick ett ja till svar), och servitören frågade hur jag ville ha den (well, medium, rare) så kom den i tunna skivor och alla var super-well och inte medium rare…

Så detta boende kanske inte är det mest optimala om ni är kräsna med mat, eller tycker att det är jobbigt att behöva vänta. Jag tror dock att det är lite av “The Fiji Way”, det vill säga Fijis kultur. Det är aldrig någon stress, man tar det lugnt, improviserar och det blir lite som det blir. Men förutom maten var Funky Fish, med sitt härliga poolområde och fantastiska utsikt, ett riktigt mysigt ställe!

2 reaktioner på ”Vida vyer på Malolo Island

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.