Bali

Kashantee Village – Lyxigt boende i Batu Belig

Det är billigt att leva på Bali, så varför inte passa på att boka ett riktigt fint boende under sin resa? Så resonerade jag och David när vi bokade Kashantee Village – ett vackert och bohemiskt boende i Batu Belig.

Kashantee Village ligger i centrala Batu Belig, 3 minuters promenad från stranden. Hotellet har en stor turkos pool som är omgiven av mysiga bungalows. I poolens ena hörn ligger en poolbar med palmbladstak och stolar både på land och under ytan. I poolområdet finns även två stora mangoträd från vilka man kan plocka färsk mango! Hur lyxigt?!

kashantee village poolbar.
kashantee village poolområde och bungalow.
kashantee village poolområde.
jag vid poolen på kashantee village.
poolbaren på kashantee village.

Receptionen var minst lika vacker som poolområdet, med mönstrat trägolv, soffor med stora naturfärgade kuddar och snirkliga krumelurer i taket. Det märktes återigen att det var lågsäsong på Bali nu, för det var rätt tomt på besökare. Skönt, tyckte vi, för då fick vi poolen för oss själva, vi kunde välja och vraka bland solstolarna och fick toppservice från personalen.

receptionen på kashantee village.
receptionen på kashantee village.

Vi bodde inte i en bungalow utan i ett vanligt hotellrum, men det var toppenbra det också! Rummet var superfint och fräscht, med en stor dubbelsäng, ett skrivbord, fåtöljer och en kyl. 

Frukosten serverades i hotellets vackra restaurang, inredd med trästolar och bord med marmorskiva. Stora krukor med bamburör prydde entrén och snidade trästatyer var utställda lite här och var. Inredningen på Kashantee Village kändes verkligen unik och genomtänkt, den var traditionellt balinesisk men ändå modern.

utsidan av hotellrum på kashantee village.
sängen i hotellrum på kashantee village.
bord i restaurangen på kashantee village.
bord och stolar på kashantee village.
restaurangen på kashantee village.

Frukosten ingår i rummet och man beställer á la carte. Jag valde matcha-pannkakor med jordgubbar och David tog en kontinental tallrik med äggröra, toast och bacon. Mina pannkakor kom vackert upplagda med jordgubbarna och grädden på toppen, och florsocker sprinklat runt tallriken. fint alltså!

matcha pannkakor med jordgubbar till frukost.
kontinental frukost på kashantee village.

För dig som vill besöka Batu Belig kan jag varmt rekommendera Kashantee Village! Det passar oavsett om du gör en lång vistelse eller bara stannar någon enstaka natt. PS: Håll utkik efter hotellets tama kanin, som hoppar runt poolområdet då och då! Den är supersöt (men svår att fånga på bild)!

2 reaktioner på ”Kashantee Village – Lyxigt boende i Batu Belig

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.