Australien

Lever Bondi Beach upp till förväntningarna?

En av världens mest kända stränder – kanske till och med den mest kända! I alla fall för dem som sett ”Livräddarna på Bondi Beach”! Hur ser verklighetens Bondi ut då? Kanske inte en riktigt lika livad och händelserik strand som det ser ut i TV-programmet men det är ändå tjockt med människor, varav några inte agerar efter sunt försuft när de befinner sig i havet… Vi såg dock inte en enda livräddare när vi var där. Kanske hade de filmat färdigt årets säsong och tagit semester..?

Bondi Beach är en bred, vit, sandstrand, med härligt stora vågor och möjlighet för alla sorters vattenaktiviteter. Men den är inte superlång, har inga böljande palmer och inga strandbarer. Bondi är en förort till Sydney och som i alla förorter finns här hus, butiker – och betong. Den långa betongmuren som omger hela Bondis övre strandkant har dock smyckats med färgglada målningar av olika konstnärer, vilket gör Bondi mer till en kulturell strand än en tropisk.

Missförstå mig inte, Bondi är en superhärlig strand dit jag absolut tycker man ska passa på att åka under ett besök i Sydney, men om man förväntar sig en milslång drömstrand där man kan glassa i skuggan av ett palmblad medan man dricker färska paraplydrinkar, bör man tänka om.

Anledningen till att jag tar upp detta? Jo, för att Davids första kommentar när han såg Bondi Beach var ”Asså, det är ju mindre än Salusand…!” (Salusand är en stor sandstrand norr om Örnsköldsvik, reds. anm.)

Såå, nu när vi har tagit ner förväntningarna tänkte jag berätta om hur du tar dig hit! Det är antingen buss 380 eller 311 som gäller. Enda skillnaden är att buss 311 är en expressbuss som endast stannar vid var tredje stopp från Sydneys centrum. Vill du vara säker på att bussen stannar just vid ditt närmsta busstopp; ta buss 380!

Båda bussarna kostar lika mycket, och man måste köpa biljetten innan man går ombord. Biljetterna är dock inga vanliga kvitton, utan är i princip busskort. Dessa kort kallas ”Opal-card” och finns att köpa i vanliga butiker och kiosker runt om i hela Sydney. Minsta insättning är 10 AUD och en enkelbiljett till Bondi kostar 3.80 AUD (tror det är samma pris från hela centrum, men är inte helt säker). Busschauffören säger till när ni är framme i Bondi Beach, så ni behöver inte oroa er för att missa stoppet.

Så åk nu hit och sola, bada, surfa, spana in snygga livvakter, bygg sandslott eller vad ni nu vill göra! Ha bara i åtanke att stranden inte är såå lång och det finns inga palmer eller strandbarer! 😉

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.