Irland

Magisk runda på Dublins bästa pubar!

Efter middagen på The Merchants Arch gav vi oss ut på pubrunda i området Temple Bar. Vad passar då bättre än att börja på puben Temple Bar?! Det är en rätt känd pub som du kanske sett på bilder, om inte kan du se den här nedan! 😉 Livemusiken var igång sedan länge och efter vi beställt vår öl trängde vi oss in bland havet av människor. Pubarna ser sjukt små ut från utsidan men är gigantiska på insidan, ofta med snirkliga gångar och flera våningar!

Efter Temple Bar gick vi till The Quay som bara ligger 50 meter bort. Detta ställe är lite mer ungdomsanpassat, men den glada, livliga, känslan är densamma! Efter ännu varsin öl gick vi vidare till Oliver St. John Gogarty, en av de vackraste pubarna med flaggor och blommor hängandes från den ljusgula stenfasaden. Den var lika fin på insidan, med två våningar pub och en smal, krokig, korridor som ledde till restaurangen.

The Quay ligger i de tre husen från den tyska flaggan till den irländska!

Trubadurerna blandade irländsk folkmusik med nyare låtar, som såklart framfördes med en irländsk touch. Vi stannade på Gogarty ett bra tag innan vi gick tillbaka en sväng till The Quay för att sedan gå tillbaka till Gocarty igen, haha! Det är ju det fina med pubrundor i Dublin; att man kan gå och komma som man vill för allt ligger så sjukt nära!

Denna gång fortsatte kvällen på Gocartys övervåning och nya trubadurer tog plats. Dessa var de bästa på hela kvällen och vi stannade tills de spelat färdigt! Jag hade tidigare sagt till Frida att jag inte tänkte gå hem förrens jag fått höra Whiskey In The Jar. Vilken tur att de spelade just den då! Och de gjorde det för jävla bra! Var helt lycklig och tänkte att detta var ett golden moment som jag aldrig skulle glömma! Vi hann med en sväng av irländsk steppdans som vi nog ansåg oss bättre på än vad vi faktiskt var… Men vad gör väl det, kul som satan hade vi!!

Filmerna är lite skakiga för att jag dansar, haha!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.