London

Oxford Street & Selfridges – Bästa shoppingen i London

Om du letar bästa shoppingen i London är det till Oxford Street du ska bege dig. Denna gata går genom centrala London, från Hyde Park till Covent Garden, och har alla butiker man kan önska sig! Ta dig hit genom att promenera, åka tunnelbana eller hoppa på en av Londons röda övervåningsbussar. Bussresan är minst lika bra för sightseeing som för att ta sig mellan platser.

en röd london-buss kör på gatan.
oxford street i london sett från en buss.

Selfridges galleria - shoppa som en Londonbo

I den västra änden av Oxford Street ligger det berömda varuhuset Selfridges. Denna pampiga galleria slog upp portarna 1909 och har idag ett enormt utbud av kläder, smycken, accessoarer, inredning och mycket annat.

gallerian selfridges.

Ett måste för alla Love Actually-fans

Selfridges har genom åren även agerat inspelningsplats för många filmer. Det är exempelvis här på Selfridges som Harry (Alan Rickman) köper guldhalsbandet av “Mr Bean” i filmen Love Actually.

Under vårt besök i London ville vi hitta exakt den disk där en kostymklädd Rowan Atkinson frågar “Would you like it gift wrapped?”. Men eftersom det är 17 år sedan filmen spelades in har det skett några förändringar inne i gallerian. Idag finns alla lyxiga smycken (Fine jewellery) i delen kallad Wonder Room, ett rum som inte fanns då Love Actually spelades in. Det är därmed lite klurigt att hitta exakt inspelningsplats, men Selfridges är ändå värt ett besök om så bara för att uppleva känslan av en klassisk brittisk galleria.

selfridges galleria i london.
lyxiga kläder på galgar i selfridges.
vackra omklädningsrum inne i selfridges galleria.
smyckesdisk inne i selfridges.

Du som letar den bästa shoppingen i London kommer inte att bli besviken på Oxford Street. Här finns butiker för alla smaker och budgetar; Bershka, Zara, Brandy Melville, Uniqlo och Primark, för att nämna några. Och om du älskar filmer kan du strosa omkring och känna dig som i en typisk brittisk romantisk komedi. Kanske möter du kärleken vid ett skyltfönster, utanför provrummet eller så krockar ni ihop runt ett gathörn (Notting Hill-fans förstår).

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.