Nordön, Nya Zeeland

Wellington dag 2: Mount Victoria

Ett måste under ett besök i Wellington är att promenera upp till Mount Victoria; ett litet berg som ligger ca 15 minuters promenad från stadens centrum. Från bergets fot tar det sedan runt 20-25 minuter att promenera, den stundvis flåsiga, vägen upp till toppen. Väl uppe får man sin belöning i form av en 360-graders utsikt över Wellington!

Man ser hamnen, hela staden, bergen, sundet – ja allt! Om du, som jag, alltid har fika-cravings är det värt att nämna att det inte finns något café här uppe. Mitt tips är därför att ta med sig egen picknick och sätta sig antingen på en av bänkarna vid parkeringen, eller på gräskullarna precis under utsiktsplatsen (gå av till sidan från trappan som går upp till utsiktsplatsen). Här kan man då sitta och ha sin egna lilla kaffestund och mumsa kakor till en svårslagen vy!

Och just ja – Mount Victoria är dessutom en av inspelningsplatserna för  Sagan om Ringen, för den som letar efter sådana platser att uppleva live här i Nya Zeeland!

Här uppifrån är det även raka vägen ner till Sydpolen! Följ kompassen på marken vid isbergs-monumentet så kommer du att befinna dig i direkt position med Antarktis som närmsta land, där på andra sidan havet!

Man kan ta flera olika vägar upp och ned från Mount Victoria, så vi bestämde oss för att ta en annan ned än den vi gick upp på. Den väg vi valde leder ner mot villakvarteren i Oriental Bay och vid Wellingtons strand. Husen här är gamla viktorianska trähus och sååå otroligt vackra!! De har alla snirkliga mönster runt fönster och balkonger, ofta med unika detaljer i trä och målade i flera olika färger. Love it!

Om du har tid, och ork, tycker jag verkligen att du ska ta dig en promenad upp till Mount Victoria! Om inte för utsikten, så för alla de vackra gamla husen på gatorna som leder upp till berget!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.