Drömmigaste utsikten över Kelingking Beach!

Denna dag gjorde vi en utflykt från Nusa Lembongan till grannön Nusa Penida. Vi åkte båt till Penidas strand, där en privatchaufför stod och väntade på oss. Planen var att vi skulle besöka fyra olika platser på ön; Car Temple, Kelingking Beach, Angel’s Billabong och Broken Beach. Vi valde privat bil istället för att hyra moped, vilket visade sig vara ett enormt bra val! Vägen var fruktansvärt(!!) gropig och guppig och vi var såå glada att vi inte valt moped! Genom bilens rutor såg vi flera stackars turister som skräckslagna försökte väja för alla hål i den sandiga vägen! Rekommenderar ingen att köra moped på Nusa Penida!

Vårt första stopp skulle bli Car Temple, vilket alltså är ett tempel med små konstgjorda bilar på piedestaler (Wierd, I know!). När vi kom fram visade det sig dock att det var någon slags ceremoni just denna dag, så vi fick inte gå in. Vår chaufför vände då om och tog oss till en liten gömd utsiktsplats bara 100 meter därifrån. Från detta ställe hade vi utsikt över Kelingking Beach, men från andra sidan än vad man vanligtvis ser på foton. Vi såg egentligen inte själva stranden, men vi hade en bra vy över den långa, branta, trappan som går ner från den vanliga utsiktsplatsen till stranden.

Efter detta lilla extrastopp var det dags att bege oss till den vanliga utsiktsplatsen för Kelingking Beach! Som jag hade sett fram emot detta! Jag har sedan länge spanat in bilder på denna vackra utsikt och strand, så jag var riktigt exalterad över att äntligen få se platsen i verkligheten! När vi kom fram var det såklart proppfullt med turister, och eftersom själva utsiktsplatsen är väldigt smal och liten var det ont om plats. Vill man ha stället för sig själv gäller det, som vanligt, att vara här riktigt tidigt!

Men vi fick ändå en bra utsikt över denna otroligt vackra plats! Det var nästan svårt att ta in allt; höjden, klipporna, den vita stranden och det turkosa vattnet! Det låter klyschigt, men det var verkligen magiskt! Som pricken över i:et kunde vi dessutom se en Manta Ray simma, långt där nere, i det kristallklara vattnet! Allt var bara såå drömmigt!!

Den långa trappan som går ner till stranden är byggd av jord, sand och pinnar – och är riktigt brant. Det tar 30-40 minuter att ta sig ner och vise versa. Vi bestämde oss för att inte gå ner, dels för att det skulle ta sådan långt tid, dels för att vi hade opassande skor och dels för att jag är rädd för branta stup! :p

Har läst att man bör ha täckta skor (sneakers eller gympadojjor) och att barn varken kan eller bör gå i den trappan. Så det är inte en walk-in-the-park precis. Men om man gillar sådana branta äventyr är det absolut något man bör göra! Ta i så fall med badkläder och släng er i det turkosa vattnet! Det kanske vi gör nästa gång vi kommer hit (om jag vågar mig ner vill säga…)! 😉

Jag var i alla fall såå glad över att äntligen få besöka denna plats som jag drömt om så länge! Om ni åker till någon av Nusa-öarna får ni inte missa Kelingking Beach!

En lång stund (och många foton) senare fortsatte vi vidare mot Broken Beach och Angel’s Billabong, vilket ni ska få höra mer om i nästa inlägg! 😉

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.