Filippinerna

En lugn & skön vistelse i Santander

Vi har nu styrt kosan från Bohol till Santander, som ligger på den sydligaste delen av Cebu. Här har vi mest tänkt slappa, kort och gott. Vi har ju hittills bott nära stad, by och djungel i Filippinerna, så nu ville vi bo nära havet och ligga på solstolar!

Mysigt hotell med eget dykcenter

Stället vi bor på heter Watersport Beach Resort och ligger precis vid havet. Det är inte någon stor anläggning, men riktigt mysig och lugn, vilket passar oss perfekt. Här finns en restaurang med bar, en liten pool, hängmattor fastknutna i palmer och ett dykcenter. Man kan bada i havet, men det är korallbotten så jag rekommenderar våtskor. Vi hade dock inga sådana, så vi höll oss mest i poolen. Jag gjorde även ett dyk med hotellets dykcenter, vilket var ett av de bästa dyk jag någonsin upplevt!

hotell watersport beach resort i santander.
jag sitter vid hotellets pool.
water sport beach resort i santander.

Lugna dagar & vackra solnedgångar

Första dagen var det bara vi och ett annat par här. Riktigt skönt tyckte vi, som ibland kan känna oss orealistiskt less på folk. De andra dagarna kom det några fler gäster, men det var aldrig proppfullt och det fanns alltid en ledig solstol (eller hängmatta).

Tvärs över havet ser man konturen av ön Negros, där vi bytte färja i Dumaguete för att ta oss hit. Denna utsikt är riktigt vacker, dag som kväll. Om dagarna lyser havet turkost och man ser små fiskebåtar passera, medan Negros grönklädda bergstoppar tornar upp sig i bakgrunden. Om kvällarna kan man först se en orangeröd solnedgång i väst, sedan fylls himlen av stjärnor och, vissa kvällar, även av blixtar. Har man tur kan man dessutom se eldflugor flyga omkring bland palmerna.

skylt med avstånd och flaggor..
jag vid en grind vid havet.
solnedgång med lila himmel på cebu.

Här ska vi slappa i en vecka, men någon enstaka utflykt har vi ändå tänkt hinna med! Bland annat en tur till mäktiga Tumalog Falls!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.