Bali

Ubud – Fridfullt boende & färgglada smoothie bowls

Så är vi tillbaka i Bali och Ubud igen, och vilken härlig känsla! Ubud är sig likt, men med aningen mindre folk eftersom det inte är högsäsong just nu. Vi bor på ett litet hotell i Ubud som heter Sayong House. Ironiskt nog är det samma ägare som det hotell vi bodde på senast, Pering Bungalow, men det visste vi inte förrän vi kom hit.

Sayong House ligger undangömt längs en smal gränd, som leder från en av huvudgatorna i Ubud. Boendet drivs av en balinesisk familj som bor på bottenvåningen. Här finns en pool i lugnt läge, eftersom hotellet ligger en bra bit från bilvägen. Det finns dock bara två solstolar, vilket kanske kanske är i minsta laget, men å andra sidan är vi inte här för att ligga och sola.

pool sayong house

Frukost på egen balkong

Frukosten serveras på ens egen balkong, som på de flesta boenden i Ubud. Man får välja mellan pannkaka och omelett, till vilket man alltid får färsk frukt och kaffe/te. Inget überlyxigt alltså, men gott och mysigt ändå! Sängen på Sayong House är skön och det finns ett stort skåp med lås i rummet, så att man kan låsa in sina värdesaker.

frukost på sayong house i ubud
sayong house ubud
sängen på hotell sayong house

Jalan Goutama - Ubuds vackraste gata med mysiga restauranger

Centrala Ubud omringas av de två gatorna Jalan Monkey Forest och Jalan Hanoman. Dessa trafikeras av bilar och mopeder, så de som promenerar här måste hålla sig på den smala trottoaren. Mellan dessa gator finns en mindre gata utan biltrafik, men med en och annan moped. Jalan Goutama, som den heter, är alltså mycket lugnare – och mycket mysigare – än de andra huvudgatorna i Ubud. Här kan man i lugn och ro kika i de små bohemiska butikerna, ta en massage eller äta lunch.

jalan goutama i ubud
David i ubud
jalan goutama ubud

Smoothie bowl på mysigt café i Ubud

Även förra gången vi besökte Ubud promenerade vi ofta längs Jalan Goutama. Då åt vi lunch på mysiga Nekopopo Café, men det stället renoverades just nu så vi valde restaurangen Nessa denna gång. Det visade sig vara ett bra val, för de hade den mest underbara trädgården med söta små bord och färgglada lyktor i palmerna! Man ser inte trädgården från gatan, vilket är fallet med många restauranger i Ubud. Man måste helt enkelt våga gå in och kika för att hitta det där speciella stället!

restaurang nessa i ubud
restaurang nessa i ubud

Jag beställde en smoothie bowl gjord på drakfrukt och papaya, medan David tog klassikern nasi goreng. Vi märkte ganska tydligt att det var mellansäsong eftersom vi var de enda gästerna här. Det var faktiskt rätt skönt, mindre folk att trängas med på trottoarerna och kortare väntetid på restaurangerna. Jag kan verkligen rekommendera att besöka Bali i oktober!

smoothie bowl & juice

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.